Geadviseerd hoe vers brood langer te houden, wat voor soort niet zo snelle muis

Tegenwoordig zijn veel winkels duurder om te winkelen en naar huis te haasten. Er wordt vaak meer brood aan de mand toegevoegd, maar in tegenstelling tot groats of pasta is de houdbaarheid van broodproducten kort, zodat u gedurende langere tijd geen voorraden ophoopt. De vertegenwoordiger van de bakkerij adviseert hoe brood op te slaan en welke keuzes te maken, zodat het niet mag worden weggegooid.

Specialisten moedigen u aan om verantwoord te plannen hoeveel brood uw gezin zal consumeren en, indien gekocht, om het goed op te slaan, waardoor het risico van teruggooi wordt verminderd. De netheid van onze handen en keuken is cruciaal voor het dragen van niet alleen virussen, maar ook potentiële brood schimmel agenten met vuile, vette handen. Daarom is handhygiëne essentieel bij het bereiden van voedsel. “Eind vorig jaar experimenteerde twee onderwijsspecialisten van de Discovery Basisschool kinderen over het belang van handhygiëne. Brood werd gebruikt voor het experiment – de kinderen waren snijden haar plakjes met vuile handen, gewassen zeep, evenals gedesinfecteerd met antibacteriële vloeistof. Deze verschillende plakjes werden gesloten in plastic zakken en hun toestand gecontroleerd. Na een tijdje, op een sneetje brood, dat netjes werd aangeraakt met zeepgewassen handen – waren er praktisch geen tekenen van schimmel te zien. En hier is het vuile brood dat helemaal kapot was. Dit bewijst perfect het belang van een goede handhygiëne,” Tadas Aleknavičius, hoofd productontwikkeling bij Gardėsio, geciteerd in de media. Als brood opslag werd ooit beschouwd als een squabd brood, is het waarschijnlijk dat de schimmel nergens is gegaan vanaf daar. Belangrijk, niet alleen voor de hygiëne van handen, maar ook voor de algemene omgeving en keukenoppervlakken. “Schimmel is een levend organisme dat groeit en vermenigvuldigt als het wordt gemaakt door gunstige omgevingsomstandigheden. Daarom is het het beste om ze niet eenvoudig te maken. Het keukenoppervlak wordt voortdurend gereinigd om voedselresten en oude producten te voorkomen die de groei van schimmels en sporen kunnen stimuleren. Ook moeten alle oppervlakken waarop levensmiddelen worden opgeslagen droog zijn. Zorg voor een goede ventilatie in uw keuken of op de plaats waar u brood vasthoudt. Dit voorkomt dat vocht zich ophoopt en tegelijkertijd schimmelt”, adviseert de gesprekspartner.

Hij voegt eraan toe dat de plaats waar het brood wordt gehouden, als het gesloten is, wordt aanbevolen om soms te desinfecteren, vooral als er een schimmel in het verleden. “Als uw brood opslag site werd ooit beschouwd als een squabch brood, is het waarschijnlijk dat de schimmel nergens is gegaan vanaf daar. In dit geval wordt aanbevolen om het brood, de kast of de lade te desinfecteren, bijvoorbeeld azijnoplossing,” zegt T.Aleknavičius. Welk brood is beter bestand tegen schimmel? De versheid van verschillende broodproducten kan variëren, en het belangrijkste aspect dat dit beïnvloedt is zuurgraad.

Hoe zuurder het brood, hoe langer het zal blijven bestaan zonder supposiing. “De meest voorkomende schimmel is roggebrood. Dit is echter helemaal niet het geval voor roggemeel, maar voor zuurdesem, dat vaker wordt gebruikt in roggeproducten. Het geeft niet alleen een uitzonderlijke smaak, maar stelt u ook in staat om het product langer vers te houden. Het zuur werkt als een natuurlijk conserveermiddel, dus hoe zuurder het brood, hoe langer het zal blijven bestaan zonder te worden gepeld,” zegt de specialist.

Waar op te slaan? De beste manier om brood op te slaan is in een goed gesloten verpakking, in een gesloten doos in een brooddoos, of in een andere gesloten kast, lade. “Door het brood in het speciale brood te houden, weet je zeker dat de bacteriën en microben in de lucht daar niet vallen, wat schimmel veroorzaakt. In een gesloten doos of kast wordt brood beschermd tegen externe temperatuur en blootstelling aan vocht”, zegt T.Aleknavičius. Houd het brood altijd goed in de verpakking, wat het beschermt tegen besmetting en voorkomt dat het brood uitdroogt.

“Ik raad niet aan om brood op een magnetron of koelkast op te slaan, omdat deze oppervlakken opwarmen en vocht begint op te hopen in het broodpakket, condensaat wordt gevormd en dit een geschikt medium voor schimmel creëert. Ik stel voor dat je geen brood naast groenten en fruit bewaart, waar een snel rijpingsproces is en microben sneller van het ene product naar het andere kunnen gaan”, adviseert de specialist. Bevroren of niet bevroren? Voor veel Litouwers is het gebruikelijk om brood in een koelkast op te slaan. Echter, de vertegenwoordiger van de bakkerij is van mening dat dit fundamenteel verandert de smaakeigenschappen van het brood. “Het brood dat in de koelkast wordt opgeslagen, zal inderdaad minder snel uitpakken: de temperatuur van 4-5 graden daar stopt helemaal niet, maar beperkt alle biochemische en microbiologische processen ernstig. Echter, als we waarde hechten aan brood vanwege het vocht en de zachtheid, verliezen we deze eigenschappen gewoon in de koelkast. In deze omstandigheden wordt het brood steviger, verandert de textuur, verliest het zijn smaak en droogt het sneller”, zegt de broodspecialist.

Als u ziet dat u niet in staat zal zijn om brood te consumeren binnen de aanbevolen vijf dagen, u het in de vriezer, waar het brood wordt bewaard en de biochemische processen zijn erg traag. Echter, wanneer bevroren brood wordt opgelost, verandert de structuur enigszins als gevolg van het water in het brood en daarom zal het niet gelijk aan vers brood door zijn kenmerken. Hoe langer we het brood in de vriezer bewaren, hoe droogt het huidschilfers en harder na taccommodations. In dat geval kan het ontbindende bevroren brood worden geselecteerd voor het roosteren of bakken. Hoe lees ik vervaldatums? Volgens T.Aleknavičiaus is de gemiddelde houdbaarheid van brood vijf dagen. Echter, indien goed opgeslagen, moet dit vers langer blijven.

“De meeste mensen begrijpen niet de “beste voor” label op het brood etiket. Het is gebruikelijk om aan te nemen dat na deze tijdslimiet voedsel oneetbaar wordt en moet worden weggegooid. Deze datum identificeert echter beter de beste eigenschappen van brood, versheid en datum van vervaardiging. Brood kan van geval tot geval langer worden geconsumeerd – het hangt allemaal af van de opslagomstandigheden,” zoals T.Aleknavičius zegt. Om erachter te komen of uw brood nog vers is, moet u het zorgvuldig inspecteren. Als u merkt dat de mal – eet geen brood op enigerlei wijze. Echter, als het brood geen onaangename geur uitstraalt, niet opzwelt, u het gemakkelijk doen herleven voor een tweede leven. Als het brood is opgedroogd, maak dan niet alleen broodjes, maar ook paneermeel, Franse toast of toast – veel keuzes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *