Hoe de bekendste merken eruit zouden zien in de zwart-wit wereld: zie het unieke project van het gerecht

Wanneer elk merk probeert op te vallen met zijn kleurrijkheid en de meest levendige productcampagnes van deze dagen, denkend dat het de makkelijkste manier is om het oog van de koper te grijpen, is de Indiase kunstenaar Kunel Gauras gekomen om het te ontkennen. Hij maakte ontwerpen voor de beroemdste merken op een heel andere manier – zwart en wit, zo eenvoudig mogelijk, minder luidruchtig. En dit, zo blijkt, is veel interessanter.

Paradoxaal genoeg, maar kijkend naar dergelijke, zou je kunnen zeggen, een ruw ontwerp, kan het lijken veel interessanter voor mensen die alles hebben gezien vandaag dan iemand die schreeuwt met zijn scherpte. Het is niet voor niets om te zeggen dat perfectie ligt in eenvoud. Kunelis Gauras URBAN/ van animal advertising agency in New Delhi zei dat het project een ode is aan functioneel ontwerp. Dit is zijn benadering van het idee van brutalisme.

“Mijn doel was om een gesprek te beginnen over consumentisme: de rol die het speelt in ons leven en hoe we het zien en begrijpen. Als oprichter van een ontwerp- en reclamebureau, dat elke dag met merken werkt en ze zelf maakt, zag ik het ook als een weerspiegeling van mijn professionele werk”, aldus K.Gauras.

Toen de poging van vandaag exclusiviteit trachtte te vinden van de oorspronkelijke communicatiemethoden tot de onzichtbare decoraties op de verpakking zelf, bekeek de kunstenaar het allemaal eenvoudiger. Naar zijn mening, het lijkt eenvoudig, de verpakking maakt gewoon de koper kijken langer en blijft in het geheugen.

“Ik heb een aantal ontwerpen gemaakt met het uiterlijk van bestaande producten, ik heb anderen vanaf het begin gemaakt, waarbij ik de originele productdetails toevoegde die we op de verpakking zien. Een interessant onderdeel van het project is welke uitdagingen komen met elk merk. Sommigen hebben hun eigen mascottes, anderen gebruiken afkortingen of monogrammen als merknaam. Om mascottes of letters die een integraal onderdeel van het merk zijn te vereenvoudigen, gebruikte ik iconen om zo dicht mogelijk bij de originele verhoudingen en verpakkingen te liggen,” zegt hij. De favoriete ontwerpen van de kunstenaar, die hij zegt waren het moeilijkst te maken, zijn Pringles, KFC, M&Amp;Ms, McFries, Tropicana en, natuurlijk, Coca-Cola.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *