Quarantaine voorkomt dat het huisdier honger heeft: de minimumgoederen zullen bereiken zonder het huis te verlaten

De quarantaine periode heeft verloren veel proeven en beperkingen, maar als iemand kan genieten, dan waarschijnlijk onze huisdieren. Thuis, gastheren besteden de hele dag in de handen van geliefde viervoetige mensen zonder spijt: outdoor wandelingen zijn langer geworden, patches en games komen vaker voor, en de keuze van verschillende lekkernijen is breder. Maar wat als het voer in het kabinet tot het einde gaat, en het zwerfvuil wordt achtergelaten voor slechts een paar dagen, en het speelgoed wil een nieuwe?

PetCity heeft haast om te helpen – alle goederen die nodig zijn voor huisdieren kunnen worden besteld zonder het huis te verlaten, in de e-shop. PetCity’s activiteiten na quarantaine in PetCity begonnen de handel in cyberspace in november, dus we zijn blij dat op dit zeer moeilijke moment over de hele wereld, de E-shop werkt op volle capaciteit, en we kunnen klanten niet alleen met de noodzaak, maar en de goederen waar ze van houden, kwaliteit en gewaardeerd worden door dierenliefhebbers over de hele wereld, zonder hun voeten van huis op te tillen, waardoor de gezondheid van klanten, werknemers en mensen om hen heen wordt beschermd”, zegt Vilius Davidauskas, Head of Business Development and Marketing bij PetCity. Al op 16 maart, nadat de quarantaine in Litouwen was aangekondigd, verschenen bepaalde beperkingen, waardoor dierenkappers, hotel en sommige winkels tijdelijk moesten worden geschorst. Het is waar dat de grootste PetCity winkels en veterinaire klinieken gevestigd in Nordika en Domus Pro blijven opereren, in overeenstemming met alle veiligheidseisen aangekondigd door de regering. “PetCity’s veterinaire klinieken zijn momenteel gericht op het verstrekken van essentiële en intensieve zorg hulp voor huisdieren,” zei V. Dovydauskas.

Shopping trends die doen denken aan de kerstperiode “Een paar dagen voor de quarantaine in fysieke winkels, klantstromen herinnerde aan de kerstperiode, eigenaren van gezelschapsdieren niet wachten en zorgde voor de essentiële goederen voorafgaand aan hun huisdier – voedsel, delicatessen, speelgoed. Klanten van deze goederen kochten kardinale meer dan gebruikelijk. De activiteit van de e-shop is ook aanzienlijk toegenomen – mensen kopen duurzame producten, ingeblikt voedsel, zwerfvuil. We zijn blij dat klanten zeer verantwoordelijk zijn over de situatie en waarderen alle mogelijke scenario’s, niet te vergeten hun meest loyale vrienden – huisdieren- olgita Saveljeva-Jasutė, hoofd van de Domus Pro winkel bij PetCity.

Koop online – Het is handiger om te kopen in de PetCity online winkel met meer klantverkeer, kan het tot drie werkdagen duren om de bestelde goederen te bestellen. We doen er echter alles aan om de klanten van de zending zo vroeg mogelijk te bereiken. We blijven de goederen te leveren door levering handig aan de klant. Het is waar dat, net als veel pakketbezorgers, zoals onze partners, de levering aan het huis momenteel op een contactloze manier wordt geleverd – het overdrachtsproces moet buiten worden uitgevoerd als de persoon in een privéhuis woont, of in een trappenhuis als de persoon woont in het appartement. Klanten kunnen ook goederen ophalen in het grootste petcity centrum, DomusPro, maar we raden u aan om al uw klanten nauw contact te vermijden en de gekochte artikelen maximaal op te halen. distributieterminals.” aldus marketingspecialist Viltė Kunevičiūtė.

Volgens haar wordt het bedrag van de goederen om 15 euro te bereiken gratis bij de poststukken afgeleverd, met meer dan 50 euro gratis op het door de koerier aangegeven adres. “We geven presentaties in heel Litouwen. Litouwers die in het buitenland wonen, kunnen ook de goederen krijgen die ze willen, alleen hier zijn de tarieven die worden toegepast op zendingen naar het buitenland al van toepassing en als gevolg van grenscontroles kan de zending veel later bereiken,” aldus V.Kunevičiūtė. De coronavirus mythen moeten worden bestreden En hoewel klinieken momenteel geen onnodige gezondheidsprocedures of electieve chirurgie bieden op het moment van quarantaine, is petcity veterinaire zorg vereist. artsen staan klaar om zieke huisdieren onmiddellijk te helpen. Het is in het geval van een noodsituatie dat kliniek artsen hebben ook te maken met de snel verspreiden de mythe over de kans op huisdieren besmet met de COVID-19 virus.

“Als het coronavirus verspreidt zich over de hele wereld, meer en meer mensen verlaten en verlaten hun huisdieren uit angst dat ze het COVID-19 virus te dragen. De Wereldgezondheidsorganisatie verklaart dat er geen bevestigde gevallen zijn dat een huisdier, hond, kat, knaagdier of vogel het virus op mensen kan overbrengen. Dit virus wordt niet overgedragen aan een persoon en van een persoon op een huisdier,” wordt gezegd door Laimutis Paulauskas, dierenarts-cardioloog bij petCity kliniek.

Quarantaine leidt tot een verandering in de aankoop trends volgens PetCity, in een dergelijke noodsituatie als quarantaine, is het belangrijk om te beschermen en zorg niet alleen van jezelf, maar ook van uw huisdier, die op afstand kan worden gedaan. De situatie is zeer geruststellend, waardoor oudere klanten om te verhuizen naar de e-commerce ruimte. “Een paar dagen geleden hadden we een geval waarin we een oudere klant betaalden om hun eerste aankoop in een online winkel per telefoon en brieven te blijven. Dergelijke ervaringen zijn echt geruststellend en geruststellend dat het publiek is zeer verantwoordelijk over de situatie en is zelfs bereid om hun winkelgewoonten kardinale veranderen alleen maar om te zorgen voor hun meest loyale vrienden – huisdieren,” zei V. Kunevičiūtė. PetCity herinnert eraan dat betalingen in klinieken en winkels momenteel alleen worden gedaan met een bankpas of telefoon. Ondertussen wordt de online winkel onmiddellijk online afgewikkeld voor de gekochte goederen, dus er is geen extra monetair contact vereist wanneer de goederen worden opgehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *